Pater Damiaan is een blond bier dat wordt gebrouwen volgens ambachtelijke productieprocessen. Een deel van de winst wordt teruggegeven aan de Damiaanactie, om het werk van Pater Damiaan -inspiratiebron voor alle Belgen- te promoten en ondersteunen.

Brouwerij Caulier biedt u met het “Pater Damiaan bier” een uitzonderlijk product. Wij hebben voor u zorgvuldig de beste ingrediënten geselecteerd om dit bier karakter te geven.

Dit heerlijke bier hergist in de fles, zonder filtratie of pastorisatie is tegelijkertijd krachtig en verfrissend, en biedt aroma’s van mout, hop en agrum.

Dit bier is het resultaat van een werk van ambachtslieden die samen werkten om een doel dat hen lief is te steunen. We zijn er trots op om de vrucht van deze samenwerking met u te mogen delen.

PATER DAMIAAN
Bier om te delen

HET LEVEN VAN
PATER DAMIAAN

1840

Geboorte van Jozef De Veuster

1859

Jozef wordt Damiaan.

1863

Damiaan trekt naar Hawaï.

1873

Damiaan trekt naar Molokaï.

1886

Publieke brief aan overheden.

1889

Dood van Pater Damiaan.

1995

Zaligverklaring van Damiaan door Johannas-Paulus II.

2009

Heiligverklaring van Damiaan door Benedictus XVI.

Enkele jaren geleden werd Pater Damiaan verkozen tot “De Grootste Belg aller tijden” in Vlaanderen, oftewel de derde grootste volgens de federatie Brussel-Wallonië.

Eén NGO draagt ook zijn naam en zet zijn werk al 50 jaar voort.

Wie was eigenlijk de apostel van de melaatsen?

Damiaanactie is een belgische, pluralistische en apolitieke NGO. Damiaanactie bestrijdt lepra, tbc en leishmaniasis in Azië, Afrika en Centraal- Amerika, en heeft vele vrijwiligers uit België.

Ontdek deze atypische associatie!

De Brouwerij Caulier is een familiebrouwerij uit de streek rond Doornik, België. Wij brouwen al twintig jaar ons eigen bier en kunnen al vier generaties lang bogen op een ruime ervaring in de biersector.

Ons team bestaat momenteel uit 27 gepassioneerde medewerkers die via ambachtelijke bereidingswijzen 100% natuurlijk bier brouwen, net zoals dat in abdijen gebeurde, vele eeuwen geleden gebeurde.

K&F De Pauw

In 1983 werd de firma K&F De Pauw opgericht als voedingsgroothandel door Katrien Van Kerrebroeck en Freddy De Pauw.

Sinds 2008 ligt de focus van K&F De Pauw op import en verdeling van fijne voedingswaren (delicatessen) in België.

Als logische gevolg van hun constante assortimentsuitbreiding, lanceerde K&F De Pauw de introductie van het “Pater Damiaan bier” : een exclusief en artisanaal gebrouwen bier, dat tevens een bijdrage levert aan het goede doel.

K&F De Pauw is trots op haar partnerschap met Damiaanactie en brouwerij Caulier en is thans exclusief verdeler van het “Pater Damiaan bier”. Twijfel niet K&F De Pauw te contacteren om “Pater Damiaan” aan te kopen en steun op die manier Damiaanactie”